RSS Twitter Facebook Google+

Børnefonden

Børnefonden er en udviklingsorganisation, sponsoreret af private. Børnefonden hjælper mere end 70.000 børn, samt deres familier.
Arbejdet foregår i nogle af verdens fattigste lande, hvor at der ikke er adgang til nok mad, medicin eller behandling af læge.
Målet er at give en fremtid til børnene, så de selv kan bidrage til en positiv udvikling af deres eget samfund.Hænder1 Børnefonden

Historien

De første skridt til Børnefonden blev taget i 1938, hvor at “Christian Children’s Fund” bliver etableret i Kina.
I de efterkomne år blev det også stærkt populært i Danmark, og i 1986 får Børnefonden sit eget navn, som vi kender det i dag.

Arbejdet

Børnefonden er til stede lokalt i de vestafrikanske lande hvor sponsorbørnene bor: Benin, Kap Verde, Burkina Faso, Mali og Togo. Omkring sponsorbørnene er udviklingscentre, hvorfra mange af aktiviteterne organiseres og udføres. Der er i alt omkring 25 i hvert land, og de har hver cirka 600 børn tilknyttet.
Centrene har i gennemsnit fire ansatte, samt en ulønnet forældrekomite som fungerer som en bestyrelse.
Hænder2 Børnefonden
Sponsorbørnene udvælges efter deres økonomiske og sociale livsbetingelser. Der er max ét barn i hver familie, som bliver et sponsorbarn, men familien får naturligvis også støtte. Sponsorbarnet er forpligtet til at deltage i aktiviteterne som udviklingscentret afholder.

Målsætning

Målet for Børnefonden er at hjælpe i lokalområdet, så de selv kan tage over. Efter 15 til 20 år trækker Børnefonden sig ud fra et område igen, og udvælger derefter et nyt område, hvor der er akut brug for hjælp.

Udgangspunktet er naturligvis det enkelte barn, som skal have lov til at nå sit fulde potentiale, og på den måde hjælpe resten af lokalområdet med at stå på egne ben.
Dette gøres ved at styrke infrastrukturen såsom uddannelse, erhverv og sundhed.

Hjælp børnene nu!

Arbejdet med sponsorbørnene bærer frugt, men det sker ene og alene på baggrund af de private sponsorer herhjemme. Der er altid brug for flere ressourcer, og du kan med det samme se, de positive ting dine bidrag kan hjælpe til med.

Støt Børnefonden